Lekdetectie Spijkenisse

Lekkage maar je weet niet waar? Geen nood!

Als je niet precies weet waar een lek zich bevindt, kan je dit ook niet verhelpen. Gelukkig kunnen wij je hierbij helpen met onze lekdetectie service. Wij zijn dé specialist in Spijkenisse op het gebied van het opsporen van alle soorten lekkages, zoals plafondlekkages, rioollekkages en leidinglekkages. Onze monteurs kunnen de lekkage snel en vakkundig opsporen, zonder hak- en breekwerk.

Bij iedere lekdetectie is het volgende inbegrepen:

Belang van lekdetectie

Een kleine lekkage kan grote schade aanrichten aan uw woning. Daarom is het verstandig om bij de eerste tekenen van lekkage ons te bellen voor een lekdetectie. Wij zijn gespecialiseerd in het opsporen van alle soorten lekkages in Spijkenisse, of het nu gaat om een daklekkage of een waterlekkage. Bel ons vandaag nog! 0181-201022

Voordelen van lekdetectie

Lekdetectie biedt diverse uitkomsten zonder tussenkomst van een loodgieter. Bijvoorbeeld; de lekkage wordt opgespoort zonder hak- of breekwerk. De lekkage is sneller gevonden en gerepareerd door nauwkeurige metingen. Lekdetectie wordt meestal (deels) vergoed door je verzekering.

Hoe werkt lekdetectie precies?

Tegenwoordig wordt lekdetectie in Spijkenisse uitgevoerd met geavanceerde apparatuur. Vroeger moesten vaak wanden, vloeren of plafonds opengebroken worden, maar nu kunnen hightech apparaten de vochtigheidsgraad van een oppervlak eenvoudig berekenen en zo de bron de lekkage opsporen. Voor andere soorten lekkages maken wij gebruik van traceergas, infrarood-inspectie, camera-inspectie en geluidsmeting om het lek te localiseren.

Rapportage

We stellen na het onderzoek een uitgebreide rapportage voor je op, waarin we onze bevindingen en de uitgevoerde werkzaamheden beschrijven. Indien nodig nemen we ook schadebeperkende maatregelen op in het rapport, zodat je deze informatie kunt delen met een andere partij die eventuele reparaties moet uitvoeren. Loodgieterswerkzaamheden kunnen wij ter plekke voor je uitvoeren!

Het is verstandig om vooraf contact op te nemen met je verzekeraar om te controleren of lekdetectie vergoed wordt. Vaak is dit het geval.

Welke lekkages opsporen

Wij kunnen de meest uiteenlopende lekkages voor je opsporen. Door het gebruik van de nieuwste technieken en apparatuur is geen lek voor ons onvindbaar. De meest voorkomende lekkages die wij vinden zijn;

Opsporingsmethodes

Bij lekdetectie maken we gebruik van meerdere detectiemethoden tegelijkertijd om een nauwkeurig resultaat te bereiken. Hieronder vind je een overzicht van de detectiemethoden die we toepassen:

Akoestiek

We meten de geluiden die leidingen maken om de plaats van het lek te bepalen. Dit is onze meest gebruikte methode en kan worden toegepast op verschillende soorten leidingen.

Endoscopie

Met behulp van een kleine camera kunnen we op moeilijk bereikbare plaatsen kijken, zoals vochtproblemen onder een douchebak, in spouwmuren en bij de controle van ondervloeren.

Thermografie

We gebruiken een infrarood camera om warmteverschillen te zien en zo de plaats van het lek te bepalen. Deze methode kan worden toegepast op leidingen en daklekkages.

Traceergas

We laten een onschadelijk gas in een leiding stromen om de drukverschillen te meten en zo de plaats van het lek te bepalen. Deze methode is vooral geschikt voor het opsporen van kleine lekkages die met andere methoden lastig te vinden zijn.

Na afloop van de lekdetectie ontvang je van ons een rapportage met een beschrijving van de werkzaamheden en de conclusies van ons onderzoek. Als we de reparatie zelf niet kunnen uitvoeren, kunnen we schadebeperkende maatregelen opnemen in het rapport. Het is verstandig om voorafgaand aan de lekdetectie contact op te nemen met je verzekeraar om te controleren of de kosten worden vergoed.

Waarom kiest u voor ons?

Lokale loodgieter

Wij werken vanuit Spijkenisse en kunnen hierdoor veelal binnen 1 uur* bij u op de stoep staan!

Kwaliteit en duurzaamheid

Ons team van ervaren loodgieters leveren kwaliteit werk af en gebruiken hierbij duurzame materialen

24/7 bereikbaar

Een verstopping of lekkage komt altijd ongelegen. Daarom zijn onze monteurs 24/7 bereikbaar.