Apparatuur om verstoppingen te verhelpen

Wij gebruiken altijd de nieuwste methodes en apparatuur om onze werkzaamheden uit te voeren. Zo bent u altijd verzekerd van het beste vakmanschap en de beste oplossing voor uw sanitair probleem.

Riool verstoppingen

Afhankelijk van de aard van de verstopping en de locatie kunnen we op verschillende manieren een verstopping in uw riool oplossen. Als we niet direct kunnen zien waar de verstopping zich bevindt, kunnen we dit uitzoeken met behulp van camera-inspectie.

Camera inspectie

In de afgelopen jaren heeft camera-inspectie ervoor gezorgd dat het opsporen van verstoppingen steeds eenvoudiger is geworden. Met behulp van onze nieuwste apparatuur op het gebied van camera-inspectie, zoals de Navy Track en de Seesnake microreel, kunnen we uw riool tot in de kleinste details driedimensionaal in kaart brengen. Op deze manier kunnen we nauwkeurig zien waar de verstopping of het probleem zich bevindt in uw riool, zonder onnodig graaf-, hak-, en breekwerk

Hogedrukreiniging

Hogedrukreiniging wordt meestal gebruikt om verstoppingen in het riool op te lossen. Met behulp van een hogedrukmachine wordt water onder hoge druk door een rubberen slang in het riool gespoten. Het water spuit met hoge druk tegen de wanden van de buis, waardoor vuil los breekt. De grote hoeveelheid water zorgt er vervolgens voor dat de verstopping door het riool wordt afgevoerd.

Verenmachines

Bij kleinere leidingen is het gebruik van verenmachines geschikt. Wij maken gebruik van de verenmachines K39, K60 en Cabere G80. Hierbij worden flexibele veren met een diameter van 6mm tot 22mm met behulp van een machine door het riool gedraaid. De roterende bewegingen van de veer schrapen als het ware het vuil van de buiswand af. Om de veer wordt een aparte veerkop bevestigd. Er zijn verschillende soorten veerkoppen, zodat voor elk type buis en verstopping de meest geschikte veerkop kan worden gebruikt.

Preventief onderhoud

Bovenstaande apparatuur wordt altijd gebruik bij preventief onderhoud in het riool. Hierdoor bent u verzekerd van een goed doorlopend riool en is de kans op verstopping enorm klein. Preventief onderhoud voorkomt hoge kosten mocht uw riool midden in de nacht op zondag verstopt raken. Voorkomen is beter dan genezen.

Heeft het onheil in uw riool toe geslagen? Geen paniek! Wij verhelpen 24/7 alle soorten riool verstoppingen. Bel vandaag nog met een van onze riool experts.